Frågor och svar
FAQ

beställa

Utbud

Välj vilket hus du är intresserad utav i kontaktformuläret och lämna gärna egna kommentarer. Vi kontaktar dig inom 3 arbetsdagar och föreslår de bästa lösningarna för dig utifrån dina val och önskningar.

Designförändringar

Om du har några specifika önskemål kring designen vänligen inkludera dem i kontaktformuläret. Våra arkitekter kommer att diskutera alla möjligheter med dig.

Individuella projekt

Vi är självklart öppna för nya utmaningar. Har du kanske ett eget projekt i tankarna så diskuterar vi det gärna med dig och ser vad vi kan erbjuda.
Kontakta oss via kontaktformuläret.

Betalning

Vi börjar med en handpenning på 50 %. Ytterligare 40% betalas när bostaden är färdigproducerad och resterande 10% när huset har levererats till dig.

Teknologi

Trästomme konstruktion

Våra hus är prefabricerade, skapade i vår moderna fabrik. Vi skapar väggar, tak, takstolar och andra delar av ditt hem separat.

Trä

Vi använder oss av ett högklassigt byggvirke – C24. Det är torkat trä, vilket innebär att det är resistent mot uppkomst av svampar, mekaniska skador och tuffa väderförhållanden.

Isolering

Vi använder oss av mineralull. Dess tjocklek beror på husets komponent. För ytterväggar är det vanligtvis 190 mm – 215 mm. Mineralull är det material som fungerar bäst enligt vår mångåriga erfarenhet.

Fönster

Vi använder moderna 3-glas PVC-fönster. De kännetecknas av extremt bra termiska egenskaper och motstånd. Standardfärgen är antracit, vi kan erbjuda andra färger mot en extraavgift.

Tak

Vi använder oss av stående plåttak som är en mycket hållbar och estetisk lösning.

Husgrund

Byggnaderna kan placeras på en betongplatta eller på betongpålar. En exakt beskrivning följer med bygg dokumentationen.

Elinstallation - vatten och avloppssystem

Vi levererar våra hus med färdiga el, vatten och avloppsinstallationer. Du behöver bara addera lämpliga eluttag och strömbrytare och sedan kan du ansluta dina enheter.

Uppvärmning

Ditt hus kan värmas upp med elektroniskt infrarött golv, takvärmefolie eller en värmepump. Du bestämmer vilket alternativ som passar dig bäst. Vi har några färdiga designlösningar att erbjuda dig om så önskas. Den här delen görs inte av oss, men vi rekommenderar gärna bra entreprenörer.

KONSTRUKTION

Från kundens sida

Tomten måste vara åtkomlig för en lyftkran samt lastbil för leverans av de prefabricerade husdelarna. Husgrunden måste vara på plats samt tillgång till vatten, avlopp, el och internet måste vara förberett. Vi behöver också be dig att ordna en avfallscontainer och en tillfällig toalett.

FRÅN MOMO’S SIDA

Vi transporterar ditt nya hem till dig, lastar av samt monterar ihop det. Det tar oss endast ett par dagar. Du får ett färdigt hus från oss.

TRANSPORT

Transport service

Beroende på vilken modell du väljer kan ditt hus komma att levereras i separata försändelser. Vi lastar av med en kran och sedan monteras huset ihop. Vi har redan praktiserat denna process på fabriken eftersom den första monteringen börjar där.